СЕДЕМТЕ ХЪЛМА НА ПЛОВДИВ, Стив З. Баровски

Фондация Отворени Изкуства със съдействието на Якоб Рачек представят Стив З. Баровски (САЩ) с хохър-романът му „Седемте хълма на Пловдив”

Известният американски автор на книги на ужасите Стив З. Баровски пристига в Пловдив, за да представи последния си роман, чието заглавие е ”Седемте хълма на Пловдив”. Писателят ще гостува в града за “Нощта на музеите и галериите” на 24&25 септември. Представянето е между 19:00 и 01:00 часа, ул.Отец Паисий 15, Паркинг на Ресторант Фреш.

Стив З. Баровски  (р. 1967) е един от най-популярните автори на книги на ужасите в САЩ. Критиците определят творбите му като „романи на свръхестествения ужас” и ги подреждат сред най-добрите образци в жанра. Въпреки известността си в САЩ, Баровски е все още почти непознат в Европа и България. Автор е на романите „Трапери” и „Животът и смъртта на Артър Шакълтън”.

Последната творба на Баровски – хорър-романът „Седемте хълма на Пловдив” – е мрачна и страховита история за шестте съществуващи хълма на Пловдив и изчезналото седмо тепе. Романът, в който се преплитат фантастика, ужас и социални теми, вече е бестселър в САЩ и предстои да бъде издаден в България.

Посещението на Баровски в Пловдив е част от международно литературно турне, представящо „българския” му роман. Писателят, който страда от аерофобия, е пропътувал разстоянието от САЩ до Европа с трансатлантически кораб, а в Пловдив ще пристигне по суша от Германия с любимия си ретро автомобил.

Освен чрез сюжета на романа, Баровски е свързан с България и чрез историята на част от предците му, която авторът смята да проучи по време на пребиваването си тук.

В рамките на литературното четене в Нощта на музеите и галериите гостите ще имат възможност лично да разговарят с писателя и да получат подписан от него екземпляр от книгата му.

Гостуването на Стив З. Баровски е организирано от Фондация Отворени Изкуства със съдействието на Якоб Рачек и посредничесттвото на Club Real.

Сlub Real (Берлин / Виена) е артистична група, основана от Мариане Рамзи-Зонек, Томас Хaук и Георг Райнхарт. Интерактивните, мултидисциплинарни проекти на групата са свързани със спецификата на местата, в които тримата художници работят.

/ представя
ФОНДАЦИЯ ОТВОРЕНИ ИЗКУСТВА

/ със съдействието на
ЯКОБ РАЧЕК (Берлин, Виена)
CLUB REAL (Берлин, Виена)

/ с подкрепата на
ФОНДАЦИЯ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ
НАЦИОНАЛЕН ФОНД КУЛТУРА
ЕVN ПЛОВДИВ

/ медии
БЛОГ НА НОЩТА
www.gallery-night.info/blog/?p=558

/снимки
http://www.flickr.com