artnewscafe бюлетин

Artnewscafe бюлетин е месечно печатно издание, основано септември 2008 година и представлява месечен подбор на информация от света на изкуството в няколко секции: Местни новини, На Балканите, По света, Световни музеи и колекции, Нашата гордост, Арт – кариера.

Бюлетинът е списван от изкуствоведa Светла Петкова (в. Култура) и е единственото безплатно специализирано издание за непрофесионална публика в България, което има информативен насочващ и обучителен характер. Бюлетинът е иницииран със създаването на artnewscafe през 2008 г. и носи неговото име. Логото е на българския художник Недко Солаков.

От 2010 г.изданието увеличава тиража си, прибавя изображение на корицата  и започва да се издава от фондация „Отворени изкуства” с подкрепата на фондация „Америка за България”. През последните години печатният тираж достига 1000 броя и се разпространява безлатно по определените локации в културни институции в Пловдив, София, Велико Търново, Варна, Бургас и Русе. Дигитален бюлетин може да се свали от началната страница на www.artnewscafe.com .

По случай 50-тото си юбилейно издание, през 2013 г. аrtnewscafe бюлетин получи подарък мобилно приложение за Aндроид и iPhone. В него могат да се разгледат всички архивни издания от 2008 до 2012 г., а в началото на всеки месец се актуализира и новият брой. Напълно безплатно може да се получава професионална селекция на актуална информация за арт-събития в България, на Балканите и по света, както и за участия на български творци в чужбина и възможности за арт-кариера в България. Може да се добавя информацията в личния календар и да се изпраща до приятели по мейл.

Чрез мобилното приложение artnewscafe bulletin създателите на бюлетина се надяват да заинтригуват и привлекат нова аудитория за културните събития в страната.

Мобилното приложение е подарък от Иван Джеферов, Георги Апостолов, Ива Неделева, 3web.bg и дизайнерите от Студио Пункт.

През 2015 г. изданието разширява своята аудитория отново, като страртира месечен нюзлетър. Каним ви да се включите в мейл листа на информационното издание!

Може да изтеглите мобилното приложение за смартфони тук:

Iphone App

Android App

Следете ни във Facebook

Абонирайте се за artnewscafe bulletin: