БЕСЕДКА ЗА ГРАДА

БЕСЕДКА ЗА ГРАДА

Artnewscafe, Пловдив, ул. Отец Паисий 38
презентация, среща-разговор, дискусия
модератор: арх. Владислав Костадинов, Веселина Сариева

БЕСЕДКА ЗА ГРАДА е инициатива на Фондация Отворени Изкуства и Аrtnewscafe, реализирана съвместно със Студио 8 ½. БЕСЕДКА ЗА ГРАДА представлява серия от дискусии, засягащи Пловдив, които стартира пролетта на 2012 и ще се провеждат всеки месец до края на 2012 година  по предварително подбрани и подготвени теми. Модератор на срещите е арх. Владислав Костадинов. За всяка отделна дискусия организаторите предвиждат да канят гост-лектори, които да представят позиция или експертно мнение.

Месечните теми, които засягат дискусиите в Аrtnewscafe БЕСЕДКА ЗА ГРАДА са: „СОЦ“- наследството на Пловдив, Тютюневите складове на Пловдив, Квартал „Капана“, Баухаус под тепетата, Утопичният Пловдив, Индустриалните сгради и прилежащи постройки, Кварталите извън центъра на Пловдив – техните средища и ъндърграунд, Обособените обществени пространства

БЕСЕДКА ЗА ГРАДА има формат на кратка презентация с изчерпателна мултимедийна визуална информация – снимки, видео, презентации, чертежи, графики, която има за цел да отвори свободен разговор по темата и в края на сращата да изведе и документира конкретни алтернативни и независими идеи, излезли от беседъчния кръг.

Фондация Отворени Изкуства и Студио 8 ½ имат идеята да превърнат БЕСЕДКА ЗА ГРАДА в среда за знание, обговаряне, картографиране и активизиране на актуални визии за Пловдив. Първата фаза на проекта  цели  съставянето на “Алтернативна карта на Пловдив”.

Фондация Отворени Изкуства и Студио 8 ½ представят:

10 април  - „СОЦ“- наследството на Пловдив

15 май – Тютюневите складове на Пловдив

12 юни – Квартал „Капана“

10 юли – Баухаус под тепетата

2 октомври  - Утопичният Пловдив

декември – Обособените обществени пространства

януари – 2013

Индустриалните сгради и прилежащи постройки

Кварталите извън центъра на Пловдив – техните средища и ъндърграунд

Студио 8 ½
www.studio812.eu

artnewscafe
www.artnewscafe.com