Уъркшоп за композиране на оплакване

Фондация Отворени Изкуства отправя покана за

Уъркшоп за композиране на оплакване

към проект „Хор на оплакванията”

Цел на уъркшопа:

-       запознаване с идеята

-       изслушване на постъпилите оплаквания

-       създаване на нови оплаквания

-       оформяне на Хора

-       планиране на бъдещите репетиции и срещи на Хора и изявата в Нощта на 21 септември

„Хорът на оплакванията“ е артистичен проект на финландските художници Оливер Кохта Калейнен и Телерво Калейнен, стартирал в Бирмингам през 2005 година, а днес реализиран в още 70 града по света. Включен е в списъка на Глобалните хитове на BBC. Авторите на проекта целят да съберат оплакванията на граждани и да ги обединят в специално музицирана песен. За целта е поканен композитор, който създава песен от всички оплаквания и провежда репетиции с гражданите. След 4 – 5 репетиции всички оплакващи се изпълняват своята песен публично пред широка аудитория.

„Хор на оплакванията“ в Пловдив ще бъде реализиран в Нощ на музеите и галериите 21 септември 2012 на “Римски Стадион – Пловдив” в рамките на проект „Ритуали на обичайното” с куратор Вера Млечевска. Фестивал като част от платформа „Град и Публични пространства” на Фондация Отворени Изкуства. Композитор и диригент на оплакванията е Нима Гуше.

-

НИМА ГУШЕ завършва композиция в Goldsmiths College, University of London. Освен музикант, той е и художник. Открит противник на западния музикален и артистичен елит. Живее и работи в Пловдив.

9 август 2012 (четвъртък), 18:00 часа

artnewscafe, ул. „Отец Паисий“ 38

водещ: Нима Гуше (диригент и композитор)

Повече за „Хорът на оплакванията“:

http://www.complaintschoir.org/choirs.html

Видео документация:

http://www.complaintschoir.org/files/cc_trailer_long_6_choirs_h264.mov