Мобилното приложение за изкуство – artnewscafe bulletin

По случай 50-тото си юбилейно издание аrtnewscafe бюлетин получи подарък мобилно приложение за Android и iPhone, който се радва да сподели със своите настоящи и бъдещи фенове.

Artnewscafe бюлетин е месечното печатно културно издание, основано септември 2008 година, което дава подбор на информация от света на изкуството в няколко секции: Местни новини, На Балканите, По света, Световни музеи и колекции, Нашата гордост, Арт – кариера. Бюлетинът се издава от Фондация Отворени Изкуства, списван е от изкуствоведa Светла Петкова (в. Култура) и е единственото безплатно специализирано издание за непрофесионална публика в България, което има информативен насочващ и обучителен характер. Бюлетинът е иницииран със създаването на artnewscafe през 2008 и носи неговото име. Логото е на българския художнк Недко Солаков.

Всеки месец чрез мобилното приложение ще може да  прочетете актуалния брой на artnewscafe bulletin, а също така може да  видите всички архивни издания от 2008 до 2013 г. Вече напълно безплатно ще може да получавате, където и да сте по света, професионална селекция на актуална информация за арт-новини. Ще може да добавяте информацията в календара си и да изпращате на приятели по мейл.

Чрез мобилното приложение artnewscafe bulletin създателите на бюлетина се надяват да заинтригуват и привлекат нова аудитория за културните събития в страната.

Мобилното приложение е подарък от нашите приятели Иван Джеферов, Георги Апостолов, Ива Неделева, 3web.bg и дизайнерите от Студио Пункт.

Ако все пак сте фенове на печатния аrtnewscafe бюлетин, той продължава да се разпространява на същите локации в културни институции в Пловдив, София, Велико Търново, Варна, Бургас и Русе.

Може да изтеглите мобилното приложение за смартфони тук:

iPhone https://itunes.apple.com/us/app/artnewscafe-bulletin/id578607407?mt=8

Android https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nedeleva.artnewsbulletin