ДА ПОГОВОРИМ ЗА ПАЗАРА


КРЪВ – ЗЛАТО – КАЗИНО – РИСК – ПРОВАЛ – БАНКА – ДОВЕРИЕ – КАРИБСКИ ОСТРОВИ

Това са първите седем основни думи за съставянето на енциклопедия за стария и новия пазар в Капана, Пловдив, която ще бъде попълнена с още други сто думи, събрани от различни експерти. Тези експерти ще споделят и представят знанието си на „Черен пазар за полезни знания и не-знания” по време на една дълга нощ из улиците и магазините на Капана.

„Черен пазар за полезни знания и не-знания” е широко известен формат, разработен от „Мобилна Академия” – продуцентско бюро, основано в Берлин от Хана Хурциг. Събитието „Черен пазар” ще събере още стотина експерта, които ще споделят знанието си с публиката на различни места и по различни теми.

От август 2011 г. насам екипът на „Черен пазар” в Пловдив е в търсене на избрани експерти в сферата на икономиката. Не е задължително те да идват от определени университети или институции. Също толкова търсени са и експертите от ежедневието – собствениците на заложни къщи, обменни бюра, както и местни търговци. Капана представлява същината на тези теми – като търговски център от повече от 500 години, който поддържа някои характеристики на ориенталско търговско място в една модерна социална структура.

В рамките на този проект Мобилна Академия, Берлин продуцира документален филм за шестимата експерти от предстоящия проект под заглавието „Черен пазар”. Премиерата на този филм ще е в петък, 24ти февруари, от 19 часа в Кафе Панорама в самото сърце на Капана. Филмът си струва гледането, в него г-н Ганев от Центъра за Либерални Стратегии разкрива най-сигурната инвестиция. Филмът е дублиран от Самюел Финци, роденият в Пловдив и работещ в Германия актьор.

петък, 24 февруари 2012, 19:00 ч.
Кафе Панорама
ул. Кирил Попов 4, Капана, Пловдив

„ДА ПОГОВОРИМ ЗА ПАЗАРА. 1. За парите“

Концепция: Ханна Хурциг
Камера: Себастиан Бодирски

С участието на:

Георги Ганев (икономист и програмен директор, икономически изследвания към Център за Либерални Стратегии, София)

Христо К. Райдовски (златар)

Ангел Гитев (Търговски представител)

Катрин Сариева (историк)

в ролята на Бартълби: Константин Бобоцов

Продуция: Фондация Отворени Изкуства и Якоб Рачек

Този проект на Мобилна Академия, Берлин и Фондация Отворени Изкуства се осъществява с любезното съдействие на Гьоте Институт България.

Гледайте видеото

http://www.youtube.com/watch?v=_o3NlLcmzwE