НОЩ НА МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ

Десетото юбилейно издание на Нощ Пловдив 2014 ще се проведе на 12 и 13 септември


Очакват се над 120 събития и специална програма в юбилейната Нощ


На 12 и 13 септември 2014 г. в Пловдив ще се проведе десетото юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите“ – Пловдив
. За десети път, събитието очаква в Пловдив повече от 60 000 души от цялата страна на специално подготвени за програмата на Нощта събития в музеи, галерии, театри, кина, клубове, барове и градски пространства, които за поредна година са подпомогнати от фонд „Специални проекти“ създаден от фондация „Отворени изкуства“ съвместно със съорганизаторите Община Пловдив и фондация „Америка за България“.

В първия ден акцентът ще бъде върху традиционните участници – над 20 общински, държавни и частни музеи и галерии, които планират за събитието специални изложби, концерти и представяния. Във втория фестивален ден ще се включат над 30 участника в програмата Култура и клуб – театри, университети, читалища, книжарници, клубове, барове, ателиета, работилници и други алтернативни пространства за изкуство.

В програмата Град и публични пространства в двата дни на Нощта ще се проведат изложби, концерти, акции, спектакли и представяния. На различни локации организаторите са планирали и специална програма за деца, които през целия уикенд ще забавлява най-малките. Освен пловдивските културни организации, в програмата участват много от най-активните културни организации, събития и фестивали в страната, както и най-големите културни институти и центрове към посолствата на САЩ, Великобритания, Чехия, Австрия, Франция, Корея, Италия, Финландия и други.

По повод юбилейното издание на Нощ Пловдив 2014, фондация Отворени Изкуства  покани кураторския екип на фондация „Изкуство – Дела и документи“, който готви специална програма от събития на чуждестранни и родни артисти, свързани с характерните културни локации, включени в „Алтернативна карта на Пловдив“.

Входът за всички събития е свободен.

За допълнителна информация:

www.night.bg

www.night.bg/blog

www.facebook.com/museum.night.plovdiv

Организатор:

Съорганизатори:

Институционални партньори:

Партньори:

Медийни партньори: