НОЩ/Пловдив, 2017 представя Creative Media Lab

Creative Media Lab представя майсторски клас по TouchDesigner и анимация в реално време с Мери Франк!

Този уъркшоп ще покрие някои основи на генеративния дизайн и процедурната анимация, след това ще се съсредоточи върху определени начини на работа. Участниците ще се научат първо как да комбинират сложността на алгоритмичния дизайн с изразителността на персонализирано изработен 3D модел, а след това как да анимират тези композиции в реално време.

Обучението ще се извърши с Blender и TouchDesigner. Предварителното познаване на тези програми е полезно, но не е задължително.

Creative Media Lab е част от програмата на Нощ/Пловдив, която изследва разширяващото се взаимодействие между изкуството и новите технологии. Проектът цели да обогати артистичното съдържание на Нощ/Пловдив, като създаде интерактивна, лабораторна атмосфера и да представи на публиката избрани артисти, проекти и уъркшопи.

Куратор на Creative Media Lab е Петко Танчев.

Мери Франк е творчески технолог и пространствен медиен дизайнер. През последните шест години тя е заемала както творчески, така и технически позиции в разнообразни проекти: от турнето на Radiohead през 2016 г., през моминско парти за принцесата на Абу Даби, до инсталация на НАСА в Хънтсвил, Алабама. Тя е магистър по изследвания в областта на дизайна от Института по архитектура в Южна Калифорния.

Активна в средите на творческите технологии, тя е представяла и водила уъркшопи на конференции, като INST-INT, FITC, Gray Area Festival, DaVinci Creative Festival в Сеул; била е хоноруван преподавател в Стенфордския университет; и е участвала в резиденцията за артисти Pier 9 на Autodesk. Творбите й са били излагани в Société des Artes Technologiques, YBCA’s Bay Area Now, the Contemporary Jewish Museum, Mutek, Soundwave Biennial, Fort Mason Art Center и други.

www.maryfranck.net

Участието в майсторския клас е безплатно.

За кандидатстване, моля изпратете CV и/или портфолио в pdf формат на opencall@openarts.info до 01/09/2017.

Одобрените кандидати ще бъдат уведомени преди 04/09/2017.

Максималният брой на участниците е 15.

Creative Media Lab се организира от Нощ/Пловдив в партньорство с Американското посолство в България.

За кандидатстване за участие изпратете в срок до 1 СЕПТЕМВРИ 2017 на мейл OPENCALL@OPENARTS.INFO, CV и/или портфолио в pdf формат.