Нощ/Пловдив, 2016

Запази нощта за Пловдив!

Емблематичният фестивал „Нощ/Пловдив“ се завръща за дванадесетото си издание на 23-и и 24-и септември. Събитието, което ежегодно привлича хиляди хора от страната в кипящия културен и цветен живот на Пловдив, отново ще предложи на своята публика наситена и интригуваща програма.

В рамките на традиционната септемврийска Нощ на Пловдив всеки може да се включи в пет основни подпрограми – „Музеи и галерии“, „Култура и клуб“, „Град и публични пространства“, програма за най-малките посетители – „Малката нощ“, както и специалният за 2016 г. акцент – програмата „Отворени изкуства“.

Локациите на нощната карта отново ще надхвърлят 60, а събитията ще са повече от 100 за двете вечери, като детската програма започва от 16 ч., а официалната от 19 ч.Всички направления ще предложат богата културна палитра от  места, активности и артистични творби.

В новата програма “Отворени изкуства” организаторите на фестивала обещават специална селекция от произведения и артисти разделени тематично по жанрове –  кино, театър, литература, танц, съвременно изкуство, изкуство и нови технологии, проекти в градска среда и др.

Повече за събитието можете да разберете от сайта на Нощта
За актуални новини следете в социалните мрежи: Facebook, Tweeter, youtube, Instagram
Повече информация за програмата и конкретните проекти, можете да намерите в блога на фестивала

-

Организатор:

Съорганизатори:

Основни партньори:

Партньори:

Институционални партньори:

Медийни партньори:

www.night.bg

Блог

Facebook

Tweeter

youtube

Instagram