„Отворени изкуства“ част първия по рода си форум на Фондация „Америка за България“

Фондация „Отворени изкуства“ бе сред участниците в първия по рода си форум, в който се срещат представители на всички организации и проекти, подпомогнати през годините от Фондация „Америка за България“. Събитието се проведе на 17.01 в София, като в рамките на един ден бяха представени множество добри практики на колеги в сферите на образованието, социалното предприемачество, бизнеса, културата и др.

Основен акцент в конференцията бе обявяването на новата визуална идентичност и мото на фондация „Америка за България“. Слоганът „Американският оптимизъм среща българския потенциал“ заложен в новата идентичност и бе основен акцент и сред презентациите на различните участници в конферентната програма.

В изключително силната си реч Нанси Шилер, президент и главен изпълнителен директор на „Америка за България“ сподели: „Идват промени в нашата общност. Ще работим заедно, за да съберем парчетата от пъзела за по-добра България. Досега фондацията работеше тихо, като създаваше условия за хората с визия. Но времената се променят и ние също. От днес повече няма да бъдем толкова тихи. Вече ще празнуваме успехите и ще ви подкрепяме не само с финансиране, но и като ви свързваме помежду ви и огласяваме широко постиженията ви. Време е да бъдем шумни и горди.“

Фондация „Америка за България“ е верен партньор на „Отворени изкуства“ от 2009 г.